InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Diversen > Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizen

Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizen

Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizen De NS heeft een nieuw abonnement op de markt gebracht waarmee je in het weekend gratis kunt reizen. Dit nieuwe abonnement kun je eventueel ook uitbreiden met gratis reizen in de daluren. Lees hier alles over dit nieuwe abonnement en de verlaagde tarieven voor kinderen, gezinsleden en mensen die ouder zijn dan vijfenzestig jaar.

Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizen

De trein is sneller, minder vervuilend en vaak ook goedkoper dan de auto. Er bestaat sinds kort een nieuw soort abonnement om gebruik te maken van de trein. Met dit abonnement kun je gedurende het gehele weekend vrij reizen met de trein. Dit is natuurlijk erg handig als je enkel in de weekenden veel met de trein reist.

Korting tijdens daluren

Naast het feit dat je gratis kunt reizen in het weekend met deze kaart, kun je er ook veertig procent korting mee krijgen tijdens de daluren. Dit betekent dus dat je met dit abonnement op werkdagen voor 6.30 uur veertig procent korting krijgt, maar ook tussen 9.00-16.00 uur en na 18.30 uur. Het abonnement vervangt dus ook de reguliere voordeelurenkaart.

De OV-chipkaart

Gratis reizen in het weekend is een product dat wordt gekoppeld aan een persoonlijke OV-chipkaart. Dit betekend dat je in en uit moet checken en het tarief inclusief de korting automatisch met je saldo verrekend wordt. Het is dus erg belangrijk je stipt aan de tijden te houden. Als je als student al een OV-chipkaart voor doordeweek hebt, dan zul je een nieuwe OV-chipkaart moeten aanvragen omdat de NS deze twee producten niet op dezelfde kaart kan zetten.

De looptijd van het weekendabonnement van NS

De looptijd van het weekendabonnement bedraagt standaard minimaal een jaar. Na het verstrijken van dit jaar is het abonnement per maand opzegbaar. Mocht je niet gelijk een jaar aan het abonnement vast willen zitten kun je het ook voor een losse maand kopen. Een losse maand is echter wel aanzienlijk duurder.

Wanneer je gratis kunt reizen met het weekendabonnement

Je kunt gratis reizen tussen vrijdag 18:30 en maandag 04:00. Let er wel op dat je dus na 18:30 incheckt en voor 04.00 op maandag weer uitgecheckt bent. Doe je dit niet en check je te vroeg in dan moet je gewoon betalen. Deze korting is ook niet geldig bij andere vervoerders zoals bijvoorbeeld Connexxion.

Gratis reizen in het weekend met andere reizigers

Meestal reis je in het weekend niet alleen, zodoende kun je met vijftig procent korting nog een tweede weekend abonnement aanschaffen voor een gezinslid. Deze korting geld ook voor mensen die ouder zijn dan vijfenzestig jaar. Ook aan kinderen is gedacht, bij aanschaf van dit abonnement krijg je maximaal drie kaarten voor kinderen waarmee zij het gehele jaar gratis kunnen reizen. Deze kaart is geldig voor kinderen tot en met elf jaar.

Kosten van het abonnement om gratis in het weekend te reizen

Er zitten natuurlijk kosten verbonden aan dit abonnement. Op dit moment kost het abonnement veertig euro per maand. Mensen van boven de vijfenzestig jaar betalen twintig euro per maand. Als een gezinslid ook een abonnement afsluit kost dit tweede abonnement ook twintig euro per maand. Kinderen onder de elf jaar kunnen gratis reizen als een of beide ouders een weekend abonnement hebben. Verder is dit weekend abonnement uit te breiden met de optie om ook in de daluren gratis te reizen of zelfs altijd gratis te kunnen reizen. Op deze manier zijn er voldoende mogelijkheden om voordelig met de trein te gaan.
© 2011 - 2020 Bastiaan271, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mijn kind moet met het openbaar vervoer (OV) reizen, help!Mijn kind moet met het openbaar vervoer (OV) reizen, help!Elk jaar als de scholen weer beginnen staan er rijen met hopeloze ouders bij het station of bij punten waar u buskaarten…
Met 40% korting blijven reizen na je afstuderenMet 40% korting blijven reizen na je afstuderenAls student heb je met je OV-jaarkaart jaren lang gratis kunnen reizen en in het weekend met 40% korting, of wanneer je…
Wat kun je met Spotify?Wat kun je met Spotify?Spotify is een legaal muziek programma waar je muziek op kan zoeken en kunt luisteren en die geen virussen bevat. Je heb…
Praktische info over studeren in BelgiëPraktische info over studeren in BelgiëVeel Nederlandse studenten kiezen voor een studie in België. Een belangrijke reden is dat de studies goed staan aangesch…
De voordeelurenkaart van de NSDe voordeelurenkaart van de NSDe voordeelurenkaart van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is een kaart die hoort bij een Voordeelurenabonnement. Dit abonn…

Reageer op het artikel "Een NS abonnement om in het weekend gratis te kunnen reizen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bastiaan271
Gepubliceerd: 03-09-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!