Met de trein naar Berlijn

Met de trein naar Berlijn Wanneer je naar Berlijn gaat voor een stedentrip of met een andere reden dan heb je de keuze uit diverse vervoersmiddelen. Je kunt met het vliegtuig of met de auto gaan maar de trein doet het bij veel Nederlanders in het geval van deze bestemming toch goed. Het kan goedkoop, is comfortabel, je hebt niet de rompslomp van een vliegveld en er gaan meerdere treinen per dag.

Met de trein naar Berlijn is snel!

NS Hispeed heeft een zeer uitgebreid netwerk in Duitsland met maarliefst 175 bestemmingen. Naast Berlijn zijn ook Keulen, Frankfurt, Hamburg, Bremen, München en Oberhausen populair. Je vraagt je natuurlijk af waarom je voor een reis naar Duitsland de trein als vervoersmiddel moet kiezen. Maar de trein heeft vele voordelen ten opzicht van vervoersmiddelen als de bus, het vliegtuig of de eigen auto. Zo kun je zeer comfortabel reizen met NS Hispeed, en vaak in een nog korter tijdsbestek dan je zou denken. De tijden zijn voor de diverse vertrekstations als volgt:

 • Amsterdam - Berlijn: 6:23 uur*
 • Amersfoort - Berlijn: 5:43 uur
 • Apeldoorn - Berlijn: 5:14 uur
 • Hilversum - Berlijn: 5:59 uur
 • Deventer - Berlijn: 4:37 uur
 • Hengelo - Berlijn: 4:22 uur
 • Schiphol - Berlijn: 6:31 uur

* Je vertrekt dan vanaf Station Amsterdam Zuid/WTC

Dit zijn de stations waar vandaan een rechtstreekse verbinding bestaat met Berlijn. Wil je bijvoorbeeld vertrekken vanaf Utrecht of Rotterdam, tel dan de tijd erbij op die het kost om met een gewone NS trein een van de bovengenoemde stations te bereiken om daar over te stappen op een internationale trein.

Uiteraard is een reis met het vliegtuig sneller, maar wanneer je de tijd erbij optelt die je nodig hebt om door de douane te gaan en aan de gate te wachten dan kom je al snel aan de bovengenoemde tijden. Woon je in het oosten van Nederland dan bent je op die manier zelfs veel langer onderweg. Bovendien is het meenemen van bagage in de trein veel gemakkelijker. In Berlijn kom je aan op het gloednieuwe station Berlin Hauptbahnhof, het 'Centraal Station' van Berlijn, waar vandaan je met de bus of met de metro bovendien snel in het centrum van de stad bent.

De trein naar Berlijn gaat bovendien 18 keer per dag! Je kunt dus altijd wel een schema vinden dat goed aansluit bij jouw wensen! In de meeste gevallen is overstappen niet nodig.

NS Hispeed is goedkoop

Reis je met de trein vanuit Nederland dan reis je met NS Hispeed, de aanbieder van internationale treinreizen. Er is geen hapklare prisj te noemen omdat dit van een aantal factoren afhankelijk is. Wil je een zo goedkoop mogelijk ticket kopen, hou dan rekening met de volgende factoren:
 • Hoe lang vantevoren boek je je reis? Het kan maximaal drie maanden voor vertrek.
 • In welke periode reis je? In de maanden dat er meer vraag is zijn de kaartje ook duurder.
 • Kies je voor de optie om je ticket om te boeken naar een andere datum? Hiervoor moet je extra betalen.
 • Kies je voor de optie om je ticket te kunnen annuleren? Ook hier zijn extra kosten aan verbonden.
 • Vanaf welk station reis je?
 • Maak je voor het Nederlandse gedeelte van de reis gebruik van een voordeelurenabonnement, OV Jaarkaart of een ander soort korting?
 • Reis je eerste klas of tweede klas?
 • Neem je een fiets mee? Dit kan maar daar moet je wel een toeslag voor betalen.

De kaartjes zijn voor wie het meest gunstige pakket kiest in 2012 te koop vanaf 49 euro. Een ticket voor de eerste klasse is al verkrijgbaar vanaf 89 euro. Je hebt op die manier extra beenruimte, een extra brede stoel, een eigen leeslampje voor wie 's avonds reist en er is catering aan de zitplaats. Dat zijn toch prijzen waar luchtvaartmaatschappijen met inbegrip van belasting en toeslagen niet aan kunnen tippen.

Er bestaan categorieën met de namen SuperDiscount, Discount en Normaal Tarief, let hier dus goed op wanneer je je tickets online koopt. Deze worden aangegeven met verschillende kleuren.
© 2012 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zakenreizen per trein steeds populairderZakenreizen per trein steeds populairderZakenreizen maken per trein wordt steeds meer populair. Je hebt namelijk niet te maken met lange wachttijden en lange wa…
Schönes-Wochenende-kaart: Goedkoop Treinreizen in DuitslandSchönes-Wochenende-kaart: Goedkoop Treinreizen in DuitslandVeel Nederlanders gaan op vakantie in Duitsland. Omdat het naast Nederland ligt is het logischer en vaak ook sneller om…
Met de nachttrein naar SchipholMet de nachttrein naar SchipholMet de nachttrein naar Schiphol reizen: het kan. s Ochtends om 5 uur vliegen? Of om 4 uur? Dat betekent dat ouders, vri…
Intercity direct: Amsterdam - Breda (voorheen Fyra)Intercity direct: Amsterdam - Breda (voorheen Fyra)Sinds 15 december 2013 heet de Fyra 'Intercity direct'. In dit artikel leest u belangrijke dingen over reizen met de Int…

Mijn kind moet met het openbaar vervoer (OV) reizen, help!Mijn kind moet met het openbaar vervoer (OV) reizen, help!Elk jaar als de scholen weer beginnen staan er rijen met hopeloze ouders bij het station of bij punten waar u buskaarten…
Boete of sanctie bij verkeersovertredingen voor 2020Boete of sanctie bij verkeersovertredingen voor 2020Boete of sanctie bij verkeersovertredingen in Nederland, vastgesteld voor 2020. In Nederland kennen we vele verkeersrege…
Bronnen en referenties
 • NS Hispeed

Reageer op het artikel "Met de trein naar Berlijn"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Gepubliceerd: Augustus 2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!