InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Auto > Citroen Grand C4 Picasso (7 zitplaatsen)

Citroen Grand C4 Picasso (7 zitplaatsen)

Citroen Grand C4 Picasso (7 zitplaatsen) Vanaf 2006 heeft het Franse automerk Citroen een tweetal auto's in haar assortiment die thuishoren in het segment midi-MPV. Het zijn de Citroen C4 Picasso en de Citroen Grand C4 Picasso. De eerstgenoemde biedt plaats aan 5 personen. De Grand C4 Picasso heeft 7 zitplaatsen. In juni 2013 komt Citroen met een nieuwe generatie van de Citroen C4 Picasso en later de Grand Picasso.

De Picasso modellen van Citroen

In 2000 komt het Franse automerk Citroen met de Xsara Picasso op de markt. Deze auto komt uit in het segment van midi-MPV’s. Citroen handelde met deze Xsara Picasso naar voorbeeld van Renault. Zij introduceerden halverwege jaren ’90 op basis van hun middenklasser, de Renault Megane, een ‘monospace’ model met een hoge zit onder de naam Renault Megane Scenic. Citroen ontwikkelde op basis van hún middenklasser, de Citroen Xsara, een auto met eveneens een hoge zit en veel ruimte onder één dak: de Citroen Xsara Picasso. De karakteristiek vorm (monospace), waarbij de auto noch een neus of kont lijkt te hebben, de hoge zit en veel ruimte maken van de auto een ideale gezinsauto.

In 2006 introduceert Citroen de opvolger van de Xsara Picasso. Citroen is de weg ingeslagen om alle modellen een naam met een letter ’C’ te geven, gevolgd door een nummer. De middenklasser is de C4, waarmee men afscheid heeft genomen van de naam Xsara. Logischerwijs heeft men de opvolger van de Xsara Picasso de naam: Citroen C4 Picasso gegeven. Net als Renault, het merk dat toch de toon aangeeft in dit segment, komt Citroen met twee varianten van de C4 Picasso: een variant met 5 zitplaatsen én een langere variant met 7 zitplaatsen. De langere variant, met een lengte van 4,55 meter is hij 15 centimeter langer dan de ‘gewone’ C4 Picasso, krijgt een toevoeging in de naam: Citroen Grand C4 Picasso. En daarmee heeft men een sterke troef in het aanbod van auto's met 7 zitplaatsen. Het is niet het enige model van Citroen met 7 zitplaatsen. Men heeft ook onder andere de Citroen C8 (een full-size MPV) en de Citroen Berlingo. Iets groter en dus met meer zitplaatsen heeft Citroen de Jumpy Multispace (tot 9 zitplaatsen).

Helemaal afscheid nemen van de Citroen Xsara Picasso doet men nog niet. Hij blijft nog jaren leverbaar en wordt gepositioneerd onder de nieuwe Picasso’s om zo alsnog een tegenwicht te kunnen bieden tegen de goedkopere midi-MPV’s in de markt. De nieuwe Citroen (Grand) C4 Picasso neemt het in de markt ondermeer op tegen de Opel Zafira, de Toyota Verso, de Mazda 5, de Renault Scenic en de Volkswagen Touran in het segment van compacte (midi) MPV's.

In juni 2013 komt Citroen met de vernieuwde C4 Picasso, snel gevolgd door de nieuwe C4 Grand Picasso. Meer weten over de nieuwe Citroen C4 Picasso en Grand Picasso? Klik hier.

Uitrusting

Citroen heeft de C4 Picasso en Grand C4 Picasso in verschillende uitrustingniveaus beschikbaar. Men maakt onderscheid tussen de particuliere en zakelijke klantgroepen. Beide gebruikersgroepen hebben zo immers hun eigen wensen en daar houdt men alvast rekening mee. Standaard heeft de C4 Picasso onder meer de beschikking over een groot panoramische voorruit, mistlampen in voorbumper, airconditioning (bi-zone) en centrale deurvergrendeling. Dit wordt uitgebreid in de verschillende pakketten. Je kunt kiezen uit de volgende standaard uitvoeringen. Vanzelfsprekend kun je de wagen zelf meer uitgebreid uitrusten met veel extra accessoires. Bijzonder is de combinatie van de standaard zeer grote voorruit in combinatie met een glazen panoramadak. Dit geeft een bijzonder ruimtelijke ervaring.

Normale uitvoering
 • Attraction (5 en 7 zitplaatsen)
 • Tendence (5 en 7 zitplaatsen)
 • Exclusive (7 zitplaatsen
Zakelijke uitvoering
 • Ligne Business (5 en 7 zitplaatsen)
Speciale uitvoering
 • Collection (5 en 7 zitplaatsen)

Techniek en motoren

Als aangegeven is de Citroen C4 Picasso gebouwd op basis van de Citroen C4. De C4 Picasso gebruikt dan ook een verlengde bodemplaat van de Citroen C4. De auto meet 4.40 meter en de grote variant meet 4.55 meter.
Motorisch kunnen de Citroen C4 Picasso en/of Grand C4 Picasso worden uitgerust met deze krachtbronnen:

 • VT-i 120 pk benzinemotor
 • THP 155 pk benzinemotor EGS (= elektronisch bediende versnellingsbak)
 • HDI 100 pk dieselmotor
 • e-HDI 100 pk Airdream* EGS (= elektronisch bediende versnellingsbak)
 • HDI 150 pk dieselmotor
 • HDI 150 Pk dieselmotor EGS (= elektronisch bediende versnellingsbak)

* De benaming Airdream staat voor de meest geavanceerde technologieën die door CITROËN zijn ontwikkeld ter bescherming van het milieu. Zo is er de microhybride e-HDi-technologie, de full Hybrid 4-technologie en de full Electric-technologie. Auto’s die zijn uitgerust met één van deze technologieën zijn herkenbaar aan de commerciële benaming Airdream. Met dit Airdream label wil Citroen de huidige en toekomstige generaties behoeden voor de risico’s van opwarming van de aarde en langdurig hoge brandstofkosten (bron: Citroen.nl)

Prijzen van Citroen C4 Picasso en Citroen Grand C4 Picasso

De Citroen C4 Picasso is in de Attraction uitvoering met een VT-i 120 benzinemotor verkrijgbaar vanaf € 26.540,- Voor de variant met 7 zitplaatsen betaal je € 900,- meer. Prijzen lopen op tot net geen € 38.000,- voor de meest aangeklede variant. Voor de leaserijders: alle uitvoeringen van de Citroen C4 Picasso en Grand C4 Picasso vallen in de 25% bijtelling.

Wist je dat?

Citroen wilde de nieuwe C4 Picasso introduceren op de Autosalon van Parijs in september 2006. Echter, een fabrikant van modelautootjes bood een modelauto van de nieuwe C4 Picasso al te koop aan op eBay vóór de autosalon. De pers maakte graag gebruik van deze fout en was dus al op de hoogte van het uiterlijk van de nieuwe C4 Picasso.

Lees verder

© 2012 - 2019 Solnah, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Picasso in MalagaPablo Ruiz Picasso werd op 25 oktober 1881 aan het Plaza de la Merced in Málaga geboren en heeft daar de eerste tien jar…
Pablo Picasso: Les Demoiselles d'AvignonPablo Picasso: Les Demoiselles d'AvignonPablo Picasso is momenteel een van de bekendste schilders ter wereld. Zijn werken brengen miljoenen op en musea pronken…
Picasso, Papiers Collés in 1912-1913Een vergelijkend literatuuronderzoek naar de politieke lading in Pablo Picasso's collages van 1912-1913. Literatuur van…
Citroen Jumpy Multispace (met 9 zitplaatsen)Citroen Jumpy Multispace (met 9 zitplaatsen)De Citroen Jumpy Multispace is een MPV, maar dan wel een héél grote. Hij biedt tot 9 comfortabele zitplaatsen en dan nog…
Bronnen en referenties
 • www.citroen.nl
 • Wikipedia

Reageer op het artikel "Citroen Grand C4 Picasso (7 zitplaatsen)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Solnah
Laatste update: 15-07-2013
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!