InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Auto > De Seat Mii, mijn auto
mijn kijk op

De Seat Mii, mijn auto

Sinds eind juli 2012 ben ik de trotse eigenaar van een Seat Mii. Er is al veel geschreven over deze auto. Maar kloppen deze geschreven dingen dan ook. Welke Seat Mii heb ik: Ik heb de Style Chic, 5 deurs, 60 Pk eco in de kleur Candy wit. De luxe versie dus. Waarom ik voor deze uitvoering heb gekozen, kun je hieronder lezen

Rijeigenschappen

Eerlijk is eerlijk, de Seat Mii rijdt echt uitstekend. Vroeger waren de kleine compacte auto's van die stuiterballen. Nou de Seat Mii is dat absoluut niet. Hij rijd als een volwassen auto en voelt ook echt niet klein aan. De besturing is lekker direct (wat je van een stadsauto mag verwachten). Wel moet je wat voorzichtig zijn met drempels en met stoepranden. Aangezien de onderkant nogal laag is, schraap je snel met de onderkant over de drempels en stoepranden. Qua vermogen heb ik gekozen voor de 60 pk. De 60 Pk is nog iets zuiniger dan de 75 Pk. En de 15 Pk extra, merk je alleen op de snelweg (gaat iets vlotter mee) en tijdens het inhalen. Maar de 60 Pk is absoluut niet lui. Wil je inhalen, dan gewoon even terug schakelen. Verder komt ie gewoon lekker met het verkeer mee.
Op papier heeft deze auto een topsnelheid van 161 km/pu. In Duitsland hebben wij met deze auto, volgeladen en met 3 personen, 180 km/pu gereden.

Ruimte in de Seat Mii

Tja, het is en blijft natuurlijk een stadsautootje. Maar voor zo een klein autootje is de ruimte echt niet verkeerd. De kofferbak is voor dit segment echt ruim te noemen. Een niet al te grote kinderwagen past in de achterbak, maar dan heb je geen ruimte meer voor boodschappen. Een buggy past uitstekend. Je hebt dan nog ruimte zat voor de boodschappen. Ook kunnen er 2 medium koffers en een flinke tas achter in. Mocht je nou grotere dingen willen vervoeren, dan kan de achterbank in delen plat. De hoogte binnen in de auto is prima en de mensen voorin hebben alle ruimte. Achterin is het wel wat krapper. Maar als de personen voorin iets inschikken is de zit prima. Een paar handige opbergvakjes en houder voor flesjes/blikjes zijn aanwezig.

Bij de 3-deurs kregen wij onze kinderstoel niet tussen de stoel en deurstijl door, Dat is ook een van de grootste redenen waarom er voor de 5-deurs is gekozen. De instap naar achteren in een 3-deurs is wat aan de krappe kant. In de 5-deurs gaat het prima. Ook het kinderstoeltje gaat dan makkelijk achterin.

Veiligheid van de Seat Mii

De Seat Mii is echt heel veilig. 5 sterren van de Ncap zegt natuurlijk ook genoeg. Achterin kunnen kinderzitjes o.a. met isofix bevestigd worden. Wil je het stoeltje op de voorstoel, dan is de airbag uit te schakelen. Ook het systeem wat er voor zorgt dat de auto automatisch remt (bij 30km/pu of langzamer) als je dreigt ergens tegen aan te rijden, helpt in de veiligheid. En ook de airbags dragen hun steentje bij.

De luxe van de Seat Mii

Helaas is de instap versie van de Seat Mii niet veel meer als een blik op wielen. Alle luxe die je er in wilt hebben moet je er apart bij kopen. Zelfs de stuurbekrachtiging is niet standaard in deze auto. Gelukkig is het niet zo heel erg duur om je auto wat meer luxe te geven. Er zijn pakketten samengesteld om de auto luxer te maken, maar je kunt natuurlijk ook voor een aantal losse opties kiezen.

De punten waarom ik Seat Mii Style Chic heb gekozen

  • Relatief goedkoop (zowel in aanschaf als in onderhoud)
  • Veel kofferbakruimte
  • Erg zuinig en stil
  • Zeer veilige auto
  • Lekker Luxe uitvoering (o.a. met airco, elektrisch verstelbare en verwarmde spiegels, elektrische ramen, geïntegreerde radio/cd speler, navigatie)
  • De goede rijeigenschappen
  • (Nog) geen wegenbelasting
© 2012 - 2019 Lautof, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
SEAT, auto uit SpanjeSinds 1953 bestaat het automerk SEAT, al had het een samenwerkingsovereenkomst met het Italiaanse Fiat. Pas in 1980 gaat…
Seat Alhambra (7 zitplaatsen)Seat Alhambra (7 zitplaatsen)De Seat Alhambra is de full-size MPV van het oorspronkelijk Spaanse automerk. De Alhambra is een bijzonder grote auto, w…
Meet&Seat van KLM: vliegen naast een leuke 'buur'Medepassagiers op een lange vliegreis kunnen op je zenuwen werken. Vooral als er eentje naast je zit die slurpt en smakt…
De nieuwe SEAT MiiSEAT brengt haar nieuwe model in het A-segment op de markt: de SEAT Mii. Het is volgens SEAT de perfecte auto voor de 's…

Reageer op het artikel "De Seat Mii, mijn auto"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lautof
Laatste update: 14-11-2012
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!