InfoNu.nl > Auto en Vervoer > Auto > Hoogte bekeuringen 2011

Hoogte bekeuringen 2011

Hoogte bekeuringen 2011 Als automobilist moet u bekeuringen incalculeren. Zelfs als u probeert om geen regel te overtreden, zult u zo nu en dan tegen een bekeuring aan lopen. In dit artikel treft u de hoogte van een aantal bekeuringen aan die gelden voor het jaar 2011.
Bekeuringen maken het autorijden nog duurder. U rijdt een paar kilometer te hard en u maakt als kans om tegen een bekeuring aan te lopen. Op de bekende routes weet u de vaste controlepunten nog wel zitten, maar op onbekende routes zult u eerder tegen een snelheidsovertreding aan lopen. Probeer u zoveel mogelijk aan de regels te houden, maar als het toch mis gaat, treft u hieronder het bedrag aan waar u een acceptgiro voor kunt thuis verwachten.

Hoogte van de boete bij een snelheidsovertreding

Bij snelheidsovertredingen maakt het een groot verschil waar u de overtreding begaat. tien kilometer te hard zal zwaarder bestaft worden in de bebouwde kom. Op een weg waar werkzaamheden worden uitgevoerd zal de bekeuring ook weer hoger uitvallen (deze bedragen worden hieronder niet genoemd).

Bekeuringen bij snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom

Boete bij 5 km te hard€ 27
Boete bij 10 km te hard € 54
Boete bij 15 km te hard€ 89
Boete bij 20 km te hard € 132
Boete bij 25 km te hard € 183

Bekeuringen bij snelheidsovertredingen buiten de bebouwde kom

Boete bij 5 km te hard€ 24
Boete bij 10 km te hard € 51
Boete bij 15 km te hard € 85
Boete bij 20 km te hard € 125
Boete bij 25 km te hard € 172
Boete bij 30 km te hard € 227
Boete boven 30 km te hardvastgesteld door de officier van justitie

Boetes voor rijden onder invloed van alcohol

Naast onderstaande hoogte van de bekeuringen, loopt u nog een groter financiele risico. Indien u een aanrijding veroorzaakt, terwijl u onder invloed bent van alcohol, zal de verzekeraar de schade op u verhalen. Bij een letselschade of een overlijden door het ongeval, zijn de gevolgen niet te overzien.
Boete bij een alcoholpromillage van 0,54 tot 0.80€ 220
Boete bij een alcoholpromillage van 0,81tot 1.00 € 300
Boete bij een alcoholpromillage van 1.01 tot 1.15 € 390
Boete bij een alcoholpromillage van 1.16 tot 1.30€ 480

Bekeuring bij schending van de verkeersregels

Bepaalde overtredingen in het verkeer worden zeer zwaar veroordeeld. Het gaat hierbij vaak om overtredingen die gevaar toebrengen aan de verkeersdeelnemers. De laatste jaren wordt er steeds strenger opgetreden tegen het bellen in het verkeer. Dit is toegestaan, maar de telefoon mag niet worden vastgehouden door de bestuurder. Hieronder treft u een aantal veel voorkomende overtredingen aan met de bekeuring die u riskeert.
Boete bij het niet dragen van een autogordel € 90
Boete bij het vasthouden van de telefoon€ 180
Boete bij het niet voorrang verlenen€ 180
Boete bij het niet aangeven van de richting€ 70
Boete bij het rijden over een doorgetrokken streep€ 180
Boete bij het onnodig links rijden€ 180
Boete bij het door rood rijden € 180

Bekeuringen voor het niet in orde zijn van de auto

Uw auto moet aan bepaalde eisen voldoen om op de openbare wegen te mogen komen. Dit zijn eisen die allemaal betrekking hebben op de veiligheid in het verkeer. Ook de boete voor het in de auto hebben van een radardetector is om de veiligheid te vergroten. Automobilisten met een detector in de auto zullen namelijk sneller rijden.
Boete bij een radardetector in de auto€ 300
Boete bij onveilige banden€ 90 tot € 300
Boete bij een ongeldige APK € 90
© 2011 - 2017 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe hoog wordt mijn bekeuring? - 2011Voor de meeste verkeersovertredingen staan vaste bedragen aan boete. Voor bepaalde overtredingen moet de rechter uitspra…
Digitale flitspaal zorgt voor meer bekeuringen automobilistDigitale flitspaal zorgt voor meer bekeuringen automobilistDe digitale flitspaal is een ‘succes’: minimaal vijf keer zoveel bekeuringen als met de oude analoge flitspaal. De hardr…
Verkeersboete leaseauto: wie krijgt boete leaseauto?Verkeersboete leaseauto: wie krijgt boete leaseauto?In een leaseauto rijden betekent dat je baas de kosten van je auto betaalt. Je tankt als je een leasauto hebt met een pa…
Bezwaar maken tegen (hogere) verkeersboetesEen verkeersboete is nooit leuk. Het is weggegooid geld waar niemand een seconde plezier voor heeft gehad. Bovendien wor…
Bezwaar maken tegen verkeersboeteAls u het niet eens bent met een parkeerboete of andere verkeersboete (bekeuring) kunt u bezwaar maken door een bezwaars…
Bronnen en referenties
  • http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/overtredingen/snelheid/bereken/

Reageer op het artikel "Hoogte bekeuringen 2011"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Esmee
Gepubliceerd: 06-09-2011
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!