De tien duurste en snelste auto's ter wereld

De tien duurste en snelste auto's ter wereld Benieuwd wat de tien duurste auto´s ter wereld zijn? Deze top tien is een ware jongensdroom voor de echte autoliefhebber. Er staan bekende auto´s in de lijst maar er worden ook minder bekende bolide´s in vermeld. De meeste auto's zul je trouwens niet zo snel aantreffen op de wegen in Nederland. Bij sommige auto´s staat een link naar een filmpje.

Bugatti Veyron

Als je de Bugatti Veyron als verjaardagscadeautje wilt dan moet je familie diep in de buidel tasten. De Veyron kost maar liefst €1.800.000. De Bugatti is niet alleen de duurste maar ook nog eens de snelste auto ter wereld. Met 1001 paardenkrachten haalt de Bugatti Veyron een topsnelheid van ruim 400 kilometer per uur! Bekijk hier een filmpje van de Bugatti op Youtube.

Maybach 62 Zeppelin

De Maybach staat twee keer in de top tien vermeld. Het is geen racemodel zoals de anderen in de lijst. De Maybach is een uiterst luxe zakenauto van topklasse. De koper van de Maybach 62 moet rond de €700.000 betalen.

Pagani Zonda Roadster

De Pagani Roadster heeft wel iets weg van de Ferrari F40. Hij is dan ook van Italiaanse komaf. Voor de Pagani kom je al onder het miljoen uit. Hiervoor wil de dealer graag een bedrag van €667.321 hebben.

SSC Ultimate Aero

Met de Ultimate Aero heb je een ‘goedkoper’ alternatief voor de Bugatti Veyron. Voor deze bolide betaal je een bedrag van €654.500 Voor deze prijs heb je een waardige tegenstander voor de Veyron. Bekijk hier een filmpje over de Ultimate Aero.

Maybach 57 Zeppelin

Deze luxe uitgevoerde limo is eigenlijk een ‘alternatief’ voor de mensen die eens een ander logo op de voorgril willen hebben dan de standaard ster van Mercedes. De Maybach moet ‘gewoon’ rond de €600.000 kosten en daarmee is dit alternatief zeker geen surrogaat.

Leblanc Mirabeau

Deze Zwitserse high-tech moet €543.000 kosten. Het is iets anders dan een Zwitsers uurwerk om je pols. De krachtbron is een 700 PK, 4,7 liter V8 motor. Dit ‘motorblokje’ is overigens een aanwinst uit de Koenigsegg CCR.

Saleen SC Twin Turbo

Deze Amerikaanse autofabrikant zet de Saleen Twin Turbo voor €535.000 op de weg. Net als de Bugatti Veyron heeft dit speeltje meer dan 1.000 PK’s aan boord.

Koenigsegg CCR

Deze Zweed laat je letterlijk en figuurlijk zweten wanneer je de topsnelheid van deze productieauto bereikt. Zijn top reikt maar liefst tot 388 kilometer per uur. Rijklaar en gepoetst en wel betaal je €458.000 voor deze Scandinaviër. Met zijn robuuste uiterlijk en prestatie lijken de tijden van de vikingen te herleven. Bekijk hier een filmpje over de Koenisegg.

Mercedes Benz SLR McLaren

Het oude vertrouwde Duitse automerk Mercedes Benz blijft het goed doen in de Top tien. Voor de McLaren betaal je €452.750 en daarmee kun je goed mee voor de dag komen. Een geweldige wagen.

Porsche Carrera GT

De hekkensluiter van de top tien is de Porsche Carrera GT. De Porsche is net als de Mercedes nog steeds een van de populairste sportautomerken. Het populaire Porschemerk moet wel een tikje gas terug nemen om het exclusieve karakter te behouden. Het prijskaartje wat aan deze schitterende wagen hangt is al gauw €440.000.
© 2010 - 2024 Hessel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amsterdam duurste stad om te parkerenAmsterdam duurste stad om te parkerenParkeren in het centrum van Amsterdam is een probleem. Lukt het u toch om een plaatsje te bemachtigen, dan moet u de hoo…
Snelste dieren per soort op aardeSnelste dieren per soort op aardeWelke dieren zijn de snelste dieren ter wereld? Hoe ziet de lijst van de snelste dieren per soort uit? Welk dier is het…
Record benzineprijzen en goedkoper tankenEen auto is duur, maar voor sommige mensen onmisbaar. De benzineprijzen wisselen regelmatig qua prijs. Nederland is hela…
Guinness Book Of RecordsGuinness Book Of RecordsHet Guinness Book of Records is een boek dat elk jaar wordt uitgegeven. Het bevat allerlei officieel erkende records.

Verkeer en verkeersregels Zuid-AfrikaVerkeer en verkeersregels Zuid-AfrikaWelk verkeersgedrag wordt er van u verlangd Zuid-Afrika? Zuid-Afrika staat als vakantiebestemming meer en meer in de bel…
Loremo, de zuinigste auto ter wereldLoremo, de zuinigste auto ter wereldMet 1 liter diesel op 50 km is de Loremo de zuinigste auto tot nu toe. Hij is ontworpen door drie Duitse studenten. Aanv…
Hessel (256 artikelen)
Laatste update: 25-10-2019
Rubriek: Auto en Vervoer
Subrubriek: Auto
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.